slak

Laatst las ik weer een verhaal over dat slakken de warmte opzoeken. Zeker niet alle slakken doen dat. Er zijn er zelfs die juist actief zijn bij temperaturen rond het vriespunt. Vandaag zag ik er eentje over straat kruipen hier in Kortenhoef. Volgens mij is het een gewone grijze, maar toch.. het is ongeveer 4 graden boven nul, maar hij is erg actief.

Today a n active snail.. about 4 degrees C above zero. Some peolple think that snails are only active in warmth, but there is a species in Holland which activates at temperatures around zero. I think this is not such one, but you don’t see it very often.

One thought on “slak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.