Cyclaam, Cyclamen

De tuin wordt met het huidige zachte weer steeds bloemrijker. De rondbladige cyclaam Cyclamen coum, staat in volle bloei. Deze soort is niet inheems in Nederland maar komt grofweg uit Turkije en omgeving. Hij wordt regelmatig aangeboden als kamerplant of tuinplant, maar hij is niet makkelijk in de omgang. Bij strenge vorst zonder sneeuw kan ie bevriezen. Ik ben wat aan het experimenteren met led verlichting op aanraden van Ferry 🙂 en ik moet zeggen dat dat erg handig is. Ik heb altijd iets tegen flitsen.. dat is tamelijk onvoorspelbaar, maar met continu licht zie je wat je doet. (en ja, ik heb de plant mee naar binnen genomen, hij staat in een pot) Bloemgrootte is ca 1 cm.

My garden gets more and more flowers. This is Cyclamen coum, a native from Turkey and surroundings and not native for the Netherlands. In winter it will freeze when there is no snow. I’m experimenting with LED light.. this is a first trial, and yes, I took the plant inside. The flower is about 1 cm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.