Jagtlust

Jagtlust aan de Leeuwenlaan in ‘s-Graveland is net aangekocht door Natuurmonumenten en er moet nog veel achterstallig onderhoud gedaan worden. Vandaag ben ik met een aantal Natuurmonumenten collega’s (ik werk nog 3 dagen in de week voor Natuurmonumenten) op de vrije zaterdag aan de slag geweest in de tuin. Prachtige oude broeibakken, een zaaikas, houtschuur, werkschuur en leifruit schuttingen. Nadat de vogelkooi, de struiken en bomen uit de bakken gehaald waren bleken er veel meer tongvarens (Asplenium scolopendrium, syn. Ceterach s., syn Phyllitis s.) en muurvarens (Asplenium ruta-muraria)

in de muren te zitten dan we eerst ontdekt hadden. Zo’n grote populatie tongvarens is volgens mij, uniek voor west Nederland. Ik schat toch zeker enkele honderden exemplaren. Hier een kleine impressie. Ik zet binnenkort een grotere serie op een andere plek. http://www.flickr.com/photos/wolverlei-martinstevens/ zoek op Jagtlust

Today I did with colleagues from Natuurmonumenten (Dutch biggest nature conservation organisation I’m still working for three days a week) volunteer work in Jagtlust, a new estate which was bought by Natuurmonumenten last year. A lot of Hart’s-tongue fern (Asplenium scolopendrium, syn. Ceterach s. , syn Phyllitis s.) and Wall-rue (Asplenium ruta-muraria) was discovered after the work. I think the largest Tongue fern population in west Netherlands.

2 thoughts on “Jagtlust

  1. Hallo martin…mijn hart gat wat harder kloppen als ik deze fotos zie.Hier ben ik als kind opgegroeid(in de vakanties). Regelmatig vraaag ik natuurmonumenten hoever het is met jagtlust..ik zou er zoooo graag weer eens rond willen lopen en natuurfotos maken en voor mij herinneringen ophalen….is dat misschien via jou te regelen???zou je eens contact met mij willen opnemen???via een vlaams weblog kom ik hier bij jou terecht… wat is dde wereld soms toch klein.wil je me wat laten weten?marliesbouten@xs4all.nlgroetjes, marlies

  2. Jagtlust wordt dit voorjaar (april 2008) opengesteld voor publiek. je kunt dan wandelen v ia de wallen rond het oostelijke weiland, de tuin door en de achteruitgang uit. De directe omgevong van het huis blijft prive terrein evenals het grasveld rond de theekoepel en het speelhuisje waar over anderhalve maad duizende voorjaarscrocussen staan. Dat is te kwetsbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.