Planken Wambuis

Vandaag even wezen wandelen met vrienden op Planken Wambuis bij Ede. Een mooi stuk heide en voormalige landbouwgronden (Oud Reemst). Wat vooral opviel aan de kant van De Hoge Ginkel was een heel stuk dat afgegraasd leek. En dat klopte, hier zit namelijk een hele grote familie konijnen die de begroeiing heel laag houdt. Wat erg leuk is op dit soort stukjes is de hoeveelheid korstmossen die er staat. Die zijn vooral in de winter heel erg mooi. Deze Heidelucifer (Cladonia floerkeana) bijvoorbeeld is absoluut niet zeldzaam, maar wel heel mooi. Korstmossen zijn een samenlevingsvorm van een alg en een schimmel. De rode puntjes zijn de sporenvormende delen.
We went for a walk this sunday with friends on Planken Wambuis between Ede and Arnhem, Gelderland, The Netherlands where we found this rabbit grazen heathland. Everywhere were lichen growing and special this species, Bengal Match Lichen (Cladonia floerkeana), is nice to see.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.