Winter aconite, Winterakoniet


Winter Aconite is winter flowering. In tje Netherlands its now starting, in the north a week later. Winter Aconite is an ornamental flower from south europe and mostly planted in estate gardens which in the northern part of Holland isare named Stinzen or States. This type of flora we recognize in that kind of gardes are described under the name “stinzenflora”. I will write more about them.


Winterakoniet (Eranthis hyemalis) is een vroeg bloeiende stinzenplant familie van de ranonkels waar ook bijvoorbeeld de boterbloem, de dotter en de bosanemoon behoort. De Winterakoniet is ooit ingevoerd als sierplant uit zuid europa. Ze werden vooral bij stinsen en states geplant vandaar dat ze deel uit maken van de Stinzenflora. Ze doen het prima onder bomen en in een redelijk rijke en niet te droge grond. In Friesland heb ik ze ook gevonden in gazons bij boerderijen met hoge bomen eromheen en in boomgaarden.
Deze plant begint nu te bloeien, in Friesland meestal een week later.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.