Crocus tommasinianus, Early crocus, Boerenkrokus


Crocus tommasinianus is flowering. Yesterday it was a sunny day, but I couldn’t come to my garden in time, other things to do. But they were in bloom! Her a pic of some years ago. I’ve got individual groups which are flowering 4 – 5 weeks earlier than other and they all are Early crocusses..


Gisteren bloeide de boerenkrokus. De zon scheen maar ik had het te druk om naar mijn tuin te gaan en ze te fotograferen, vandaar dat ik een foto van een paar jaar geleden hier plaats. Vandaag bleven ze weer dicht omdat het uiterst somber weer was.
Op zich is dit geen abnormale tijd van bloeien, maar ik heb ook boerenkrokussen die 4-5 weken later bloeien. Dat is wel wat vreemd en nee, het is geen andere soort.


4 thoughts on “Crocus tommasinianus, Early crocus, Boerenkrokus

  1. Zowel een paar boerenkrokussen als een hele boel vroege gele staan hier in knop, maar bloeiden alvast dinsdag nog niet. Misschien vanochtend toen de zon er door kwam? Mijn boerenkrokussen zijn over het algemeen toch wel later dan januari. Vaak pas tweede helft februari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.