Common Hazel (Corylus avellana) Hazelaar


Common hazel is flowering for two weeks here in Holland, due to the warm winter we have. The flowers monoecious, with single-sex wind-pollinated catkins, the male catkins are pale yellow, while the female catkins are very small and largely concealed in the buds, with only the bright red styles visible, upper left inthe image. Common hazel produces in summer the wellknown hazelnuts.

De hazelaar bloeit hier al twee weken mede door de warme winter. Wanneer het vriest zal de bloei later uitvallen. De hazelaar is een windbloeier met mannelijke en vrouwelijke bloemen. De mannellijke katjes produceren erg veel stuifmeel, de vrouwelijke bloemen zitten verstopt in een knop en alleen de dieprode stempels zijn te zien, linksboven op de foto. Soms zie je heel vroege bijen stuifmeel verzamelen als het boven de 9 graden is ongeveer. De hazelaar produceert hazelnoten in de zomer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.