Common chickweed (Stellaria media), vogelmuur

Common chickweed is an edible plant which grows everywhere and is flowering the whole year. Its stops when it is freezing and than it can disappear, but there are so many seeds around the plant that when it is good weather again it starts growing. In summer when its hot and dry it will disappear too and starting again in autumn. Birds like the weed and we can eat it too as salad. There is a certain medical use.


Vogelmuur bloeit het jaar rond als het niet vriest. Bij strenge vorst kan het verdwijnen, maar als het even wat zachter is dan zie je het weer verschijnen. Ook verdwijnt het vaak in de zomer als het heet en droog is. Bij een natte zomer of in de regelmatig beregende moestuin is hij echt het hele jaar aanwezig. De plant wordt graag door vogels gegeten maar ook wij kunnen hem prima eten als sla. Er worden ook geneeskrachtige eigenschappen aan toegedicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.