Gevlekt longkruid (Pulmonaria officinalis) Common lungwort

Common lungwort was flowering last saterday on the stinzen etstae Epemastate in Ysbrechtum, Friesland. The spots and shape of the leaves looks like lungs, therefore it was used for lungdiseases, following the Doctrine of signatures. But it don’t work for that. And when your lungs are as green as these leaves.. you’ve got another problem I think 🙂

Gevlekt longkruid bloeide zaterdag op de Epemastate in een beschut hoekje. Epemastate is een mooi stinzen landgoed in Ysbrechtum in Friesland. Men dacht vroeger volgens de signaturleer dat longkruid zou helpen bij longziektes omdat het blad lijkt op onze longen (nou ja.. als ze zo groen zijn heb je waarschijnlijk een ander probleem…) de vlekken zouden de longblaasjes voorstellen. Het blijkt echter niet te werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.