True oxlip, primula elatior, slanke sleutelbloem


Oxlip is flowering now in the garden, a little bit early.. but it does. Oxlip is rare in the Netherlands, mostly seen in the east and south and cultivated in gardens.


De slanke sleutelbloem bloeit alweer een paar dagen in de tuin. Ook deze zeldzame en beschermde plant is wat aan de vroege kant. Slanke sleutelbloem kom je het meest tegen in Twente en oost Gelderland en in Limburg. Natte beekbegeleidende bossen en hellingbossen zijn favoriet. De plant wordt ook als tuinplant verkocht, maar meestal zijn het dan kruisingen met andere soorten. Primula’s kruisen heel sterk. Wanneer je wilde (gele) en gekleurde bij elkaar hebt staan krijg je in de loop der jaren een mengsel en de originele wilde is niet meer terug te vinden. Ook de 2 andere wilde soorten, P. veris en P. vulgaris kruisen onderling ook met elatior…

One thought on “True oxlip, primula elatior, slanke sleutelbloem

  1. I enjoyed looking at your flower photos, I miss seeing the greenery outside. It’s been such a long winter here in Maine and it’ll be a while before we actually see flowers growing. We’ve had almost three meters of snow this winter, I’m ready for spring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.