Kleine zwaan (Cygnus bewickii) Bewick’s Swan

The Bewick’s Swan or Tundra Swan is a well known winter guest of the large grassland area “de Eempolder” near Eemnes and Baarn in the Netherlands. Whooping around, grazing with an escape Black Swan and for many farmers a not welcome grazer.

De kleine zwaan is een bekende wintergast in de Eempolders tussen Eemnes, Baarn en Nijkerk. Hier vliegen ze, vaak luid trompetterend en grazen ze in het grasland samen met ontsnapte zwarte zwanen en diverse soorten ganzen. De boeren zijn niet echt dol op ze, in de eempolder worden dan ook al dan niet illegale maatregelen getroffen om de vogels niet op de weilanden te laten grazen.

2 thoughts on “Kleine zwaan (Cygnus bewickii) Bewick’s Swan

  1. toch zijn het prachtige dieren. Ik zie ze ook vaak in de Eempolder. Heb je nog gezien of er halsringen bij waren en welk nummer?In de Eempolder is ook een heel gedeelte wat juist wel voor de weidevogels goed beheerd wordt en waar ze rustig hun gang kunnen gaan. Veel staat nu onderwater!Toch een prachtig gezicht hoor. Maar misschien mag ik blij zijn dat ik geen boer ben in dat gebied. ik weet het niet.Groetjes, Marlies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.